Jadłonomia

Kuchnia roślinna - 100 przepisów nie tylko dla wegan

Wydanie
Dwie Siostry, Warszawa, .
Liczba stron
288
Wymiary
22,5 × 29,0 cm
Oprawa
Twarda
ISBN
9788363696184
Waga
1,46 kg
Język
polski
więcej detali

Kategorie

Opis książki

Pierwsza książka kucharska twórczyni Jadłonomii - najpopularniejszego polskiego bloga o kuchni wegetariańskiej. Czy łodyga brokułu nadaje się do jedzenia? Do czego wykorzystać natkę marchewki? Jak zrobić bezmięsny pasztet na świąteczny stół? Na te i wiele innych pytań znajdziecie odpowiedź w długo wyczekiwanej książce Marty Dymek – znanej z programu „Dzień dobry TVN” autorki „Jadłonomii”, najpopularniejszego bloga w polskim internecie poświęconego kuchni roślinnej, Kulinarnego Bloga Roku 2013. W „Kuchni roślinnej” znajdziecie ponad 100 przepisów na wegańskie śniadania, obiady i kolacje z bulw, korzeni i liści. Tu burak zmienia się w ciasto czekoladowe, pietruszka występuje w parze z gruszką, a z garści kapusty powstają chrupiące czipsy. Pozycja obowiązkowa dla wszystkich jaroszy oraz dla tych, którzy do tej pory nie wyobrażali sobie bezmięsnego obiadu.

Opinie czytelników

(4.18)
357 ocen, w tym
58 opinii
5
30
4
18
3
8
2
2
1
0
Proszę , aby dodać opinię.
Twoja ocena
Tytuł opinii
Treść
Uwaga! Proszę wypełnić wymagane pola.

Czytam cały czas, stosuje, smakuje.

Przeczytaj całą opinię
2017-04-28
źródło: http://lubimyczytac.pl/ksiazka/237403

Jedna z najlepszych polskich książek kulinarnych, będąca ciekawym przewodnikiem po wegańskiej kuchni.

Przeczytaj całą opinię
2017-04-24
źródło: http://lubimyczytac.pl/ksiazka/237403

Blog autorki śledzę od dawna, książkę przyjęłam więc z ogromnym entuzjazmem. Jest ona najlepszym dowodem na to, że kuchnia wegańska wcale nie musi być jałowa i nudna. Wręcz przeciwnie, każde z dań, które do tej pory udało mi się zrobić z zawartych w niej przepisów było wyraziste i pełne aromatu. Polecam wszystkich, także, a może i szczególnie mięsożercom ;)

Przeczytaj całą opinię
2017-04-23
źródło: http://lubimyczytac.pl/ksiazka/237403

wszystko pięknie wydane, ładnie opisane, ale jedzenie jakieś niesmaczne

Przeczytaj całą opinię
2017-04-16
źródło: http://lubimyczytac.pl/ksiazka/237403

O tej książce nie można powiedzieć - przeczytana, ją się czyta ciągle!!

Przeczytaj całą opinię
2017-04-10
źródło: http://lubimyczytac.pl/ksiazka/237403

Skarbnica wiedzy. Przepisy przejrzyste i przyjemne. Produkty ogólnie dostępne w każdym większym sklepie. Moje hity to chowder i smalec z fasoli. Polecam :)

Przeczytaj całą opinię
2016-11-02
źródło: http://lubimyczytac.pl/ksiazka/237403

Książka jest z pewnością pięknie wydana i przyjemnie jest brać ją do ręki oraz posiadać na półce. To co mnie zniechęciło to bardzo dziwaczne mimo wszystko pomysły. Cenię sobie kreatywność w kuchni ale gotowanie kawy z trawy to jednak lekka przesada ;-)

Przeczytaj całą opinię
2016-09-14
źródło: http://lubimyczytac.pl/ksiazka/237403

"Jadłonomię" Marty Dymek dostałam od mamy w prezencie imieninowym prawie rok po tym jak ukazało się pierwsze wydanie. Przez ten rok marzyłam o posiadaniu książki, wzdychałam do okładki i tłumaczyłam sobie, że pewnie i tak wszystko jest na blogu autorki... Nic bardziej mylnego! Książka (na przekór temu co znajdziemy w tytule) zawiera sporo ponad 100 przepisów i może jedna trzecia z nich pokrywa się lub przypomina te blogowe. Gotowanie z nią to prawdziwa przyjemność. Więcej na: http://ekoeksperymenty.blogspot.com/2016/01/recenzja-ksiazki-jadonomia-kuchnia.html

Przeczytaj całą opinię
2016-07-04
źródło: http://lubimyczytac.pl/ksiazka/237403

Kupiłam tę książkę od razu po tym, jak się pojawiła. Znałam bloga i oczekiwałam czegoś nowego. Niestety w książce mało nowego znalazłam. Bardzo duża książka, duża czcionka, wiele obrazków, pustych przestrzeni, mniej treści. A jeszcze mniej przepisów, które można zrobić o tak, bez przeszukiwania internetowych sklepów eko. Do chipsów z jarmużu nie trzeba książki - takie rzeczy znajduje wujek google. Trochę się rozczarowałam, zapisałam z pięć przepisów, a książkę odsprzedałam. Cena - kosmos.

Przeczytaj całą opinię
2016-07-04
źródło: http://lubimyczytac.pl/ksiazka/237403

Książka bardzo fajna, często z niej korzystam podczas gotowania, chociaż weganką jestem już od wielu lat. Jedyny minus do dla mnie wielki format i ogromne zdjęcia- nie jest to ani wygodne ani potrzebne. Wiem jednak, że inni uwielbiają fotografie potraw mi jednak wystarczy dokładny opis. Gdyby format był o połowę mniejszy to byłaby bardzo zadowolona i nie wiem jaki był zamysł wydawcy- nie jest to przecież wcale bardziej wygodne a do tego zajmuje dużo miejsca. Przepisy oczywiście ciekawe, inspirujące, ale jeśli znacie bloga Marty to nie znajdziecie w książce nic nadzwyczajnego. Jednak ją polecam :-)

Przeczytaj całą opinię
2016-06-08
źródło: http://lubimyczytac.pl/ksiazka/237403
z 6